Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

RAFINATUL VIN DE DRAGASANI

RAFINATUL VIN DE DRAGASANI

Acum ceva timp am intrat in posesia unor sticle de vin produse de Casa de vinuri Iordache din Dragasani. Nu m-am putut abtine si a trebuit sa ma informez mai bine, in ceea ce priveste aceasta zona a Dragasanului, acolo de unde acest vin provine.
Sper ca urmatoarele randuri sa va fie de un real folos, si sa va placa scurta prezentare  despre aceasta zona.
Se spune de catre unii specialisti ca aceasta zona este o zona asemanatoare Toscanei care detine insemnate hectare de vita de vie.
Spatiul viticol din regiunea Drăgășani se extinde în vestul și nordul orașului Drăgășani, și se compune din mai multe arii viticole repartizate pe localități astfel: Dealul Oltului, Drăgășani, Călina, Prundeni, Zăvideni, Orlești și Scundu, Sutești, Verdea și Mitrofani, Crețeni, Nemolu, Aninoasa și Olteanca.
Locuitori acestei asezari ar trebui sa fie mandri de asemenea cu faptul ca, in anul 1936, la Drăgășani, s-a înființat cea mai veche stațiune viticolă din România, dar cu siguranta nu sunt multi, care stiu acest aspect. In cei peste 80 de de ani de activitate, au fost produse aici soiuri pentru struguri de masă cu coacere timpurie, prezentate și recunoscute pe plan național și internațional.
Vinul produs astazi aici, se exporta pe piete din Europa, si se bucura de un real success. Este adevarat ca acestea, nu se realizeaza in cantitati mari, dar cred ca cel mai important este ca prin intermediul lui sa ne putem face cunoscuti  cu vinurile nobile, produse in Dragasani. In ultimi ani in aceste arii viticole putem mentiona podgoriile ca Știrbei, Casa de vinuri Isărescu, Casa de vinuri Iordache sau Cramele Avincis (ale lui Valeriu Stoica).
De curand s-a lansat unul din marile proiecte, pe care primaria Dragasani le-a demarat, acesta fiind realizarea unei rute numite Drumul viei si vinului, proiect care va uni cele patru crame mentionate mai sus, si care spera sa dezvolte un adevarat turismul viticol in stil European in aceasta zona. Sper in reusita acestui proiect care ar putea bifa o mare realizare pentru dezvoltarea economica a zonei. La ora la care va scriu acest blog sunt proprietarii de crame in Dragasani, care au reusit sa construiasca pensiuni, așteaptand turiștii, ce vor să respire adevarata aroma de poveste a vinului nobil de Drăgășani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu